Dromen over 2019

Dromen

Een paar weken geleden zaten Aranka en ik in de CGK (Christelijk Gereformeerde Kerk). Dit is de kerk waarbij we ons hebben aangesloten toen we van plan waren te trouwen. Het thema tijdens de dienst was ‘Hart voor de Stad’ waarin de voorganger sprak over Jeremia 29 v 7.

Jeremia 29 v 7

“Zet je in voor de bloei van de stad- het zal ook jullie bloei zijn”

Aan het einde van de dienst ging er een microfoon door de zaal en kregen gemeenteleden de mogelijkheid om iets te vertellen over hun dromen en wensen. En naarmate er meer gemeenteleden iets deelden hoe meer het bij mij begon te kriebelen. Zoveel mooie initiatieven om de stad iets mooier te maken of om er te zijn voor de medemens die het niet even gemakkelijk heeft.

Zo werd er bij mij een zaadje geplant om na te denken wat mijn wensen en dromen zijn in de stad Zwolle. Een goed moment omdat ik nu ruim een half jaar in Zwolle woon. De eerste gedachte die bij mij op kwam was om een buitenlocatie van Terwille in Zwolle op te starten en de verslaafde medemens in Zwolle een Christelijk alternatief te bieden ten opzichte de verslavingszorg instellingen die al wel in Zwolle bekend zijn. Maar dit zou voor een groot deel ook eigen belang zijn omdat het een hoop reistijd scheelt en daarbij zag ik al beren op de weg vanwege het niet hebben van regie behandelaren in de buurt. Uiteindelijk was ik nog niet opgestaan toen de laatste gemeentelid het woord kreeg om te vertellen over zijn dromen en was de mogelijkheid voorbij.

De dienst bleef wel hangen, want zou ik kunnen doen wat zowel mij blij maakt, mij uitdaagt en tot dienst is van een ander. Het werd helder toen een kringgenoot een oproep plaatste op Whats-app.

Voor een korte eenmalige HULPVRAAG jullie aandacht.

Ik heb een maatje (alleenstaande vrouw met twee kinderen). Dit maatje heeft een eigen bedrijf in de sport/weerbaarheidstraining KravMaga. Daar moet meer bekendheid voor komen…

…Wie kan of weet iemand in zijn of haar netwerk die hier een dagdeel voor wil vrijmaken? Mij ontbreken de creatieve en handige vermogens om dit voor haar te doen. Wie o wie kan mijn maatje hierbij helpen. Namens haar veeeel dank.

Zonder twijfel heb ik aangegeven dat ik graag haar zou willen helpen met de ontwikkeling van reclamemateriaal. Zo kon ik haar helpen en zelf iets totaal anders doen dan het werk wat ik doe bij Terwille. Met hopelijk meer bekendheid voor haar bedrijfje en voor mij een creatieve uitdaging waarin ik mijn talenten kan inzetten. Inmiddels heb ik twee keer met haar gezeten en zijn we een stukje op weg in de ontwikkeling van flyers, tijdens de voorjaarsvakantie gaan we foto’s maken om de flyers nog persoonlijker te maken.

Dit is mijn droom voor dit jaar, mensen die het geld niet hebben om hun bedrijfsdromen te realiseren ondersteunen door het maken van drukwerk of een website. Zo ben ik ook begonnen met de ontwikkeling van de website voor: Susi Asia Massage. Een kleine massagesalon aan huis, die met een meer professionele website hoopt meer klanten te krijgen.

Mocht je iemand kennen in een vergelijkbare situatie, laat het dan weten via een berichtje, dan kunnen we kijken of ik iets kan betekenen.

Copyright 2019;
Ontwerp en realisatie: Gertjan Janssen