Gertjan Janssen

"Verbeelding brengt je overal"

#PVT2012

25-02-2012

Ergens in mij komt zo halverwege februari een ontembare drang naar voren om te schrijven over het PVT. Als camping Bergzicht een verslaving is dan is het Paas Volleybal Toernooi dat helemaal. Het gekke is misschien wel dat ik afgezien van één open dag van Sudosa of een gymles nooit ‘gevolleybald’ heb. Volleybal is immers een over het paard getilde campingsport, net als badminton en Jeu de boules. Korfbal mag niet eens een campingsport genoemd worden.

Hoe dan ook, campingsport of niet, ik heb wat met PVT en zo heb ik ook elk jaar weer een blog waarin ik schrijf dat ik weer mee ga doen, dat ik weer weinig slaap krijg, dat ik weer haast geen wedstrijd zal zien en dat ik na het toernooi in een zwart gat val vol zieligheid en heimwee. Ja, de geschiedenis herhaalt zich.

Vanaf het moment dat ik zeven/acht jaar geleden gevraagd ben om als redactielid elke dag van het toernooi mee te werken aan een snoei-verse NetNieuws ben ik elk jaar betrokken geweest en elk jaar in toenemende mate. Als groentje in het redactieteam droomde ik sporadisch dat ik het jaar daarop niet gevraagd zou worden of dat ik in een comateuze toestand mij zou verslapen en daardoor het PVT zou missen. Een aantal jaren later werd dat anders. Ik werd hoofdredacteur en ineens de touwtjes in handen (best leuk als je bedenkt dat ik dyslectisch ben). Vanaf dat moment zou ik er elk jaar bij zijn tot ik op mijn beurt het stokje zal overgeven aan mijn opvolger.

Eerder schreef ik dat ik in telkens toenemende mate betrokken ben bij het PVT. Ik begon dit jaar eerder met de voorbereidingen en vergaderde ik meer af dan de afgelopen jaren. Elk jaar meer, meer en meer. Elk jaar beter, verbeteren en vernieuwen. Dat is dit jaar weer gelukt. Dit jaar mag ik dat samen met vijftien of (als we nog een cartoonist vinden) zestien enthousiaste mede redactieleden doen. Via de nieuwe website (die vandaag online komt), via Twitter, via Facebook, via Hyves en natuurlijk via het NetNieuws doen we verslag van het toernooi dat om meer draait dan alleen de wedstrijden.

Meer dan alleen de wedstrijden? Ja, want bij het zien van de PVTfilm van 2011 valt het op dat het woord ‘gezellig’ vaak valt. Deze ‘gezelligheid’ is niet te definiëren in woorden maar is vanaf minuut één wel voelbaar. Het is haast niet uit te leggen aan niet pvt’ers, maar ruim 450 spelers, ongeveer 100 medewerkers en alle toeschouwers voelen het dit jaar weer. Volgende week zal ik vragen aan de deelnemers hoe zij het PVT-gevoel uitleggen aan mensen die het toernooi niet kennen. Misschien heb ik na het PVT dan wel een uitleg.

5 reacties op “#PVT2012

 1. margreet reageert:

  aaaaaah, wat erg ik ben er niet eens bij dit jaar.
  Kreeg al van mam te horen dat de herberg overvol zit dus zit een spontaan bezoek er ook niet in……. helaas.

 2. anneke reageert:

  Margreet je mag hier wel overnachten bij een spontaan bezoekje

 3. Anja reageert:

  Sounds great!
  Ik heb er nog nooit van gehoord, maar als het gezellig is kan het vast niet verkeerd zijn ;)!

 4. Anne reageert:

  volgende week weer?

 5. Pingback: Vriendschap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontwerp & Realisatie
Gertjan Janssen