Gertjan Janssen

"Verbeelding brengt je overal"

Online daten en studiekronkels

18-03-2012

Het is al een tijdje geleden dat ik wat gepost heb. Dat ligt er niet aan dat ik niets mee maak. Nee, dat is het probleem zeker niet. Mijn agenda staat redelijk vol waardoor het sociale dier in mij met volle teugen kan genieten van alles wat Groningen, in sociaal opzicht, te bieden heeft. Maar om er vervolgens over te schrijven? Dat vind ik nog wel eens lastig in de weken na het PVT. De drempel om te schrijven werd bij elke mislukte poging hoger en uiteindelijk wilde ik ook iets schrijven waar jij als lezer ook echt iets aan zou hebben. Maar maak je geen illusies, dat laatste is niet gelukt.

Om gelijk met de deur in huis te vallen: Ik sta op FunkyFish (een christelijke datingsite en community ineen). Ik ben namelijk ‘over datum’ en nog altijd vrijgezel aldus de initiatiefneemster. Nadat ik eerst dat wekenlang mocht aanhoren heeft Floortje mij aangemeld, een foto uitgezocht en mijn profieltekst geschreven. Nu is het mijn beurt en moet ik de volgende stappen zetten. Dat is op de site ‘flessenpost gooien’ en ‘vissen’ naar vrouwen. Maar om nu te zeggen dat ik er blij mee ben? Mhoah, ik sta er ambivalent in. Misschien ook wel door het 13jarige gehalte die de site uitstraalt en de gebruikte metaforen zoals ‘flessenpost’ en ‘onlijn’. Wie weet dat in dit schrikkeljaar een vrouw het initiatief neemt en een hengeltje uitgooit, dan hap ik natuurlijk als een echte vis. Tegelijk kan het prima dienen als SOG-middel om niet mijn scriptie/afstudeeronderzoek bezig te hoeven.

Wat mij tegelijk brengt bij het volgende onderwerp, mijn afstudeerscriptie. Vorige week kwam ik erachter dat de derde en tevens laatste inlevermogelijkheid van het rapport in het nieuwe studiejaar is. Voor mij zou dat het zesde studiejaar zijn. Dat betekent dat ik langstudeerder ben en ruim vier en half duizend euro college geld moet betalen. Op zich zou dat geen probleem zijn als ik en mijn afstudeermaatje op schema zouden zijn. Edoch, niets is minder waar. We zijn namelijk net begonnen met het onderzoeksontwerp en moeten dus nog een hoop werk inhalen.

We gaan onderzoek doen bij Hospice Gasthuis Groningen. Het Hospice ‘Gasthuis Groningen’ biedt 24-uurs zorg aan mensen met een terminale ziekte. In het Gasthuis kunnen mensen in een huiselijke en veilige omgeving in alle rust afscheid nemen van dierbaren en van het leven.

Binnen dit gasthuis gaan we een tevredenheidsonderzoek doen onder de vrijwilligers. Aan enthousiaste ontbreekt het niet. Ik heb zin om te beginnen met de interviews, maar er moet nog veel heel veel gebeuren voor we zover zijn. Met andere woorden.. Stress!

We hebben tot veertien mei om het eerste rapport af te schrijven en in te leveren. Dat is erg kort, dus ik zou wel stress moeten hebben, maar ik heb dat nog niet echt. Plan de campagne is dat ik komende week veel, heel veel ga schrijven en literatuuronderzoek ga doen.

Goed schoolnieuws tussendoor (om toch even af te wisselen). Ik heb al mijn minorpunten gehaald! Ik hoef daarvoor dus niet meer terug naar Leiden. Tegelijk ga ik een feest geven hier in Groningen omdat ik beloofd had aan mijn klasgenoten dat ik een feest zou geven in Groningen als ik al mijn punten van het tweede blok in één keer zou halen. Dat is gelukt.

Vooruit, om af te sluiten nog een kort zeurderig stukje.  Het afstudeeronderzoek is niet het enige wat gedaan moet worden. Nee, de Hanze Hogeschool heeft bedacht dat we naast ons afstudeeronderzoek nog voldoende tijd hadden om vier vakken te volgen in twintig week. Dus dat doen we er verplicht naast. Zestien punten voor het onderzoek en veertien voor nog meer schrijfwerk en gespreksvoering, ach soms is het leven echt volkomen…

5 reacties op “Online daten en studiekronkels

 1. Mieke reageert:

  Als je echt op een dating site wilt staan zou ik toch echt voor christian match gaan, niet omdat het mij daar door gelukt was, maar omdat het veel serieuzer is 😉

 2. Naomi reageert:

  Datingsites. Niet mijn vakgebied op het moment. Fijn dat je alle Leidse punten binnen hebt gesleept. Succes nog met de laatste loodjes!

 3. Hmm, dat vind ik inderdaad ook wel kinderachtig klinken (flessenpost). Maar je weet maar nooit!

 4. Desiree reageert:

  Oei, jullie hebben inderdaad weinig tijd voor de scriptie! Maar als je er het vertrouwen in hebt dat het goed gaat komen, dan zal dat ook zeker zo zijn 🙂 Succes!

 5. Tanja reageert:

  Funkyfish is top! Ken echt veel mensen die daar hun (inmiddels) man/vrouw vandaan hebben. En ook ik kan daar over meespreken. Komt goed Gertje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontwerp & Realisatie
Gertjan Janssen