Gertjan Janssen

"Verbeelding brengt je overal"

Hoe het feestgebarst losdruisde

04-01-2012

Nieuw jaar nieuwe kansen, is dat niet wat er altijd gezegd word? Dat betekend dat er dit jaar ook nieuwe kansen voor mij liggen. Sporten?, liefde?, afvallen?, roken?. Ik weet het niet. Wat ik wel weet is dit. Het soms legendarisch om voornemens te zien falen. Ok, misschien niet eerlijk, maar het mag duidelijk zijn: Ik geloof niet in de kracht van de 1 januari voornemens.

Waar ik wel in geloof is in het spectaculair vieren van het nieuwe jaar. Sinds een aantal jaar hebben we al een themafeest in onze flat in Groningen. In 2009 vierden we het: “Oud en Nieuw, meer dan een feest met z’n allen”. We maakten een quiz met persoonlijke vragen over elkaar en vierde het groots. “Oud en Nieuw, Caribbean Style” werd het feest waarmee we in 2010 voor het eerst ons huis verbouwde. We hadden voor het eerste een strikte dresscode. Iedereen moest Caribbean gekleed. Dat lukte ook, sommigen hadden zelfs op de fiets al een korte broek aan. We vierden het feest met een karaokebar en een feestkamer met een aankleding van plastic apen en een luchtbed aan het plafon. We hadden de kamers van mijn huisgenoot en mij leeggehaald en de inhoud gestald op de derde kamer. Om onze laminaat  te beschermen gebruikten we stukloper, dit legde we over onze vloer heen.

Omdat we de afgelopen jaren de lat telkens hoger hadden gelegd wisten we dat we het dit jaar nog beter moesten doen. We gingen opzoek naar een thema en vonden het. Zo konden we afgelopen weekend het oud en nieuw feest vieren met het thema: “Tot in de gooische nopjes en daarover”. We vroegen iedereen om creatief om te gaan met dit thema en vooral te letten op het gedeelte ‘en daarover’.

Voor het thema ging ik naar de Primark in Hoofddorp. Daar keek ik me allereerst mijn ogen uit, want wat groot en waarom zoveel vrouwen? Daarna zocht ik me een rot naar een pashokje voor mannen, die heb ik nog niet gevonden en tenslotte schrok ik me rot bij het betalen, wat goedkoop! Je begrijpt misschien wel dat ik nog nooit eerder in de primark was geweest. Na de bordeaux rode broek van de Primark en witte bretels via internet maakten mijn cognackleurige schoenen en een zwarte vlinderstrik mijn themakleding af. Zaterdagochtend werd de flat vakkundig verbouwd tot een glamour ingerichte feestlocatie. In de keuken maakten we van kratten bier en een deur binnen no-time een bar. De rode loper werd met precisie gesneden en de stukloper werd ter bescherming van het laminaat gebruikt. Als versieringsgarnering gebruikten we crêpepapier en kroonluchters van glitters.

Toen kon pas het feestgebarst losdruisen. Met in totaal drieëntwintig gasten was de sfeer er direct. De ene ging nog beter gekleed dan de andere. De gezelligheid vormde zich al gauw rond de provisorische bar in de keuken. Naarmate het drukker werd verplaatste de drukte zich simultaan door het huis. Vlak voor twaalf uur ging de radio harder en telden we gezamenlijk, met een glas bubbels in onze handen, af naar het nieuwe jaar. Traditiegetrouw zoende we na het klinken van de glazen  en het “gelukkig nieuwjaar” wat af. Alleen werd mijn kostuum qua baardgroei niet heel erg gewaardeerd (ik had het nog wel twee weken laten staan voor het feest). Toen de laatste gasten rond half vijf vertrokken waren begon voor ons het verhuisfeest alweer. Door de verbouwing lag het bed van mijn huisgenoot op mijn bed. Op beide bedden zou geslapen worden en daarom werden de eerste spullen alweer verhuist. We sloten de dag af met na-borrelen met de nodige hapjes die daarbij horen. We vertelden elkaar dat het een mooi feest was geweest en dat we het komend jaar bij mij zouden doen.

Oud en Nieuw 2012 – 2013 belooft nu al veel goeds aangezien we de lat weer hoger gaan leggen.

(Hieronder nog een aantal foto’s die een indicatie geven van de sfeer)

4 reacties op “Hoe het feestgebarst losdruisde

 1. Wietske reageert:

  Broer!! Ben ik nu zowaar de eerste. Moet niet gekker worden 😉
  Maare was wel een keigaaf feestje 😀

 2. Desiree reageert:

  Hahaha geniaal om zo met een themafeest het nieuwe jaar in te luiden 😀

 3. Anja reageert:

  Wauw, ik heb oud&nieuw nog nooit zo goed gevierd als jou, lees ik! Superleuk idee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ontwerp & Realisatie
Gertjan Janssen